Μορφωτικος-Πολιτιστικος Συλλογος Σιατιστας
Lock
Αρχική Τα Νέα μας Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκ/σης και 
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κύριο Ιωάννη Ραγκούση
Σταδίου 27
Τ.Κ. 101 83 - ΑΘΗΝΑ

                                                                                      
Ψήφισμα
 
Στη Σιάτιστα σήμερα 29/4/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας συνεδρίασε εκτάκτως στις 10:00π.μ. και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα αυτοδιοικητική μορφή της επαρχίας Βοϊου και τον ορισμό της έδρας του υπό σύσταση Δήμου Βοϊου την Νεάπολη, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

«Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την προτεινόμενη νέα αυτοδιοικητική μορφή της επαρχίας Βοϊου, εκφράζοντας την πρωτοφανή αγανάκτηση των δημοτών μας.

Οι υπόγειοι και αδιαφανείς σχεδιασμοί πέρα από κάθε λογική καταστρατηγούν, αναιρούν και υποσκάπτουν το μέλλον της διοικητικής μεταρρύθμισης, το μέλλον του τόπου μας.

Η πρόταση του νέου Δήμου Βοϊου στερείται κάθε νομιμότητας και επιτίθεται άμεσα στην εκφρασμένη δημοκρατική βούληση των κατοίκων της περιοχής. Είναι παράλογη η κατάργηση του παλιότερου Δήμου της επαρχίας Βοϊου. Είναι αντίθετη στο σύνολο των αποφάσεων όλων των δημοκρατικών συλλογικών οργάνων που με αίσθημα ευθύνης και μόνο κριτήριο την ανάπτυξη του τόπου μας οριοθέτησε ξεκάθαρα τη μορφή που επιθυμούν οι κάτοικοι για το νέο Δήμο.

Οι συντάκτες της πρότασης παραβλέπουν  με την άγνοια τους το παρελθόν της περιοχής αλλά επιτίθενται κατά μέτωπο στο μέλλον της.

Τους εγκαλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι στην προοπτική του Βοϊου και να ορίσουν το νέο Δήμο σύμφωνα με τη δημοκρατική λογική και νομιμότητα. Απαιτούμε τον ορισμό της έδρας του υπό σύσταση Δήμου, στην πόλη της Σιάτιστας, σεβόμενοι την αντικειμενικότητα των δεδομένων της διοικητικής, οικονομικής και πληθυσμιακής πραγματικότητας και με συνέπεια στις αρχές του «Καλλικράτη».

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας αποφασίστηκε ο Δήμος Σιάτιστας να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

1.    Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Μπάρας.
2.    Κλείσιμο του Δημοτικού Καταστήματος και των Τοπικών Καταστημάτων του Δήμου Σιάτιστας επ’ αόριστον.
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΙ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
 

Η Εφημεριδα

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της  εφημερίδα μας σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα Νεα μας

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου.

Δολγκηρα

Η αναστήλωση του Αρχοντικού Δόλγκηρα.

Η Σιατιστα

Τα Αρχοντικα

Οι εκδηλωσεις μας

 

Μαρκιδες Πουλιου