Μορφωτικος-Πολιτιστικος Συλλογος Σιατιστας
Lock
Αρχική Τα Νέα μας

«Μες το χορό που σέρνουνε…»

Κατάμεστος ο αύλειος χώρος των διδακτηρίων «Γ. Παπαγεωργίου» που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μας

Δείτε το βίντεο του siatista-info.blogspot.com

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2016

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

 

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΣ»

Λόγοι που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου μας, του Ιστορικού Συλλόγου «ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ» και της ιστορικής εφημερίδας «ΕΦΗΜΕΡΙΣ», συνώνυμης μ’ εκείνην την Πρώτη Ελληνική Εφημερίδα, που εκδόθηκε το 1970 στη Βιέννη από τους Σιατιστινούς Αδελφούς Μαρκίδες Πούλιου, Πούλιο και Γεώργιο, μας αναγκάζουν ν’ απευθύνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους συμπατριώτες/σσες, τους φίλους και τις φίλες μας για ενίσχυση της Εφημερίδας μας ή για καταβολή τουλάχιστον των μέχρι τώρα χρωστούμενων συνδρομών που οφείλουν στην Εφημερίδα.
Οι συνδρομές κυρίως του εξωτερικού είναι προτιμότερο να στέλνονται με συστημένο γράμμα με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Διεύθυνση :
Σύλλογος «ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ» ή ΕΦΗΜΕΡΙΣ
Σιάτιστα -503 00
ΕΛΛΑΣ
ή με τσεκ ( για την εξαργύρωσή του η τράπεζα κρατάει 7 ευρώ) στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ALPHA BANK: 877/002101-032489 και στα ονόματα :
Καραμπέρη Πολυξένη, Τσιαούση Περιστέρα, Σιάσιου Βασιλική. Τα ονόματα στον Τραπεζικό λογαριασμό δεν έχουν αλλάξει λόγω των Capital Controls.
Παρακαλούμε, δηλώνετε το ονοματεπώνυμό σας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση για τη Σιάτιστά μας.
Σας ευχαριστούμε
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Νεκτάριος Τσιώνης
 

Παραδοσιακή βραδιά απο 5 ορχήστρες

 

Μια ξεχωριστή βραδιά του Συλλόγου μας, στις 8 Αυγούστου 2012 για την παραδοσιακή μουσική της  Πόλης μας

32 μουσικοί  από 5 ορχήστρες μάγεψαν το κοινό!


Την Βραδιά Σιατιστινής παραδοσιακής μουσικής διοργάνωσαν η Επιτροπή Εορτασμού 100 χρόνων για την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό Ζυγό, το τοπικό συμβούλιο, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Μαρκίδες Πούλιου» και η Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας ενώ την παρουσίαση έκανε ο Φιλόλογος Δημήτριος  Σιάσιος μέλος του συλλόγου μας, στον οποίο ανήκε και η ιδέα και ο συντονισμός της εκδήλωσης.
Στο τέλος της βραδιάς όλες οι ορχήστρες μαζί έπαιξαν τον Αϊβασιλιάτικο ενώ προηγουμένως η πρόεδρος της Λέσχης Γυναικών Λένα Σιάσιου είχε απονείμει τιμητικές πλακέτες σε κάθε ορχήστρα.

Οι ορχήστρες  που συμμετείχαν  ήταν οι εξής:

Παύλος Μελάς (Χάρης Σαλαγκιώτης) ,
Κορύβαντες (Φώτης Τσιοτίκας),
Δυτικομακεδόνες(Παύλος Κουτσέγκος)
η ορχήστρα του Νίκου Σερέφα
και η ορχήστρα Αρίωνες του Στράτου Ντίνα.


Ακολουθεί μια μικρή γεύση απο βιντέο του SIERAFM.


                        

 

                                                    


                

 

Βραδιά Λαϊκής Παράδοσης

markides pouliou

Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος "Μαρκίδες Πούλιου" Σιάτιστας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την "Βραδιά Λαϊκής Παράδοσης" που διοργανώνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 και ώρα 9:00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου "Γ. Παπαγεωργίου".

Συμμετέχουν:

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και ο Μορφωτικός - Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης Άρτας, συνοδεύει η ορχήστρα του Θάνου Χατζηζήση, στο βιολί ο Δημήτρης Χατζηζήσης.

 

Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2010

Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2010

Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2011  
 
Στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη δόθηκε το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2010. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τον συνάδελφο για την προσφορά του στην ερευνητική δημοσιογραφία και την ανάδειξη του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Το βραβείο απένειμε στον Νίκο Ασλανίδη ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος, Ηλίας Κουτσούκος, χτες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής της ΕΣΗΕΜ-Θ. 

Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί επίσης στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη και Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου.


Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2010
 
Σελίδα 1 από 3

Η Εφημεριδα

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της  εφημερίδα μας σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα Νεα μας

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου.

Δολγκηρα

Η αναστήλωση του Αρχοντικού Δόλγκηρα.

Η Σιατιστα

Τα Αρχοντικα

Οι εκδηλωσεις μας

 

Μαρκιδες Πουλιου